RussianEnglish (UK)

Фестиваль до дня науки

17 травня в Сумському державному університеті пройшло свято до Дня науки, яке зібрало більше тисячі учасників. Науковці, викладачі, студенти СумДУ продемонстрували широкий спектр науковий розробок, досягнень і здобутків вишу, а школярі й громадськість міста познайомилися з багатим культурно-мистецьким та спортивним життям університету.

Асистент кафедри Яновська Ганна Олександрівна презентувала молекулярну кухню, де за допомогою хімічних засобів надається оригінальна форма вже відомим харчовим продуктам. Наприклад, ми формували гранули на основі природного полісахариду альгінату з апельсиновим соком, томатним соком, кетчупом та іншими смаколиками. Альгінат натрію є харчовою біодобавкою, що використовується для виведення радіонуклідів з організму і містить багато корисних мікроелементів. Отже, отримані страви молекулярної кухні не тільки поживні, а й корисні.