У вівторок, 20 червня 2023 р., відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, у ході якого було акредитовано освітньо-професійну програму «Прикладна хімія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 102 Хімія, галузі знань 10 Природничі науки. 

Дана освітньо-професійна програма реалізується на факультеті ТеСЕТ, розроблена робочою групою випускової кафедри теоретичної та прикладної хімії. Керівник робочої групи (гарант освітньої програми) – кандидат хімічних наук, доцент кафедри ТПХ Ганна Яновська.

Експертна група відзначила, що при реалізації даної ОПП освітній процес здійснюється висококваліфікованим НПП із залученням роботодавців до читання лекцій та до профорієнтаційних заходів, що проводяться кафедрою. Активна міжнародна співпраця НПП за програмами міжнародної співпраці в рамках програм EU Horizon-2020 MSCA-RISE, проєкту Erasmus+ «Jean Monnet», NATO Programme. У ЗВО створена дієва багатогранна та багаторівнева система щодо сприяння професійному зростанню та заохочення науково-педагогічних працівників, що сприяє покращенню якості реалізації та розвитку ОП. Участь здобувачів освіти у програмах мовного стажування, програмі академічної мобільності по проекту ERASMUS+, наявність випадків перезарахування результатів навчання здобутих у формальній та неформальній освіті студентами ОП «Прикладна хімія». Використання технологій електронного навчання MIX/OCW надання інформації здобувачам освіти через особисті електронні кабінеті, в тому числі силабусів. Автоматичний вибір ОК вибіркового блоку в особистому кабінеті та вибір ОК включаючи освітні компоненти інших програм і рівнів вищої освіти університету. Урахування під час розробки та перегляду освітньої програми досвіду великої кількості університетів України та закордонних установ, в яких реалізується аналогічні програми, а також активна співпраця з роботодавцями щодо формування ОП та внесення відповідних змін. Достатній рівень матеріально-технічної бази для підготовки фахівців в галузі хімії, та потужний літературний фонд. Тісна співпраця з потужними виробництвами Сумського регіону (ПАТ«Сумихімпром», ТОВ«ВП«Полісан»», «Кусум Фарм»). Висока зацікавленість роботодавців в нових якісних кадрах - випускниках ОП «Прикладна хімія». Наявність всіх редакцій програми та необхідної інформації щодо навчання за ними на сайті факультету. Участь у пілотному проєкті МОН щодо запровадженням дуальної освіти за даною ОП. 

Вітаємо професорсько-викладацький колектив та здобувачів вищої освіти факультету ТеСЕТ із успішним проходженням акредитації освітньо-професійної програми «Прикладна хімія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 102Хімія галузі знань 10 Природничі науки.  Бажаємо і надалі залишатися інноваційним осередком інтелектуальної творчості й невтомного наукового пошуку, невичерпної енергії, бадьорості духу і нових професійних звершень.

 

При використанні матеріалів з сайту кафедри теоретичної та прикладної хімії  посилання на ресурс обов'язкове.

Всі права захищені.