24.06.2021 року пройшов другий день ІІІ Літньої школи юного хіміка на кафедрі теоретичної та прикладної хімії.
Зранку обдарована молодь втілювала низку експериментів з пошуку загадкової речовини на занятті ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РЕЧОВИНИ Х, де разом з Ліцман Юлією Володимирівною учасники школи отримали насолоду від самостійно виконаних експериментів та демонстрацій.

На занятті з Большаніною Світланою Борисівною Квест «В хімічній Лабораторії» азарт взяв гору над холодним розумом, і учні об'єднавшись у три команди миттєво перелітали з однієї локації на іншу, високоефетивно та швидко розв'язували поставлені задачі та здійснювали теоретичні розрахунки. Кожен етап квесту очолювали студенти спеціальності 102 Хімія, скеровуючи та допомогаючи учасникам в завданнях.

На занятті Хімія кольору у Диченко Тетяни Василівни та Пономарьової Людмили Миколаївни панувала творча атмосфера: тут юні хіміки вивчали історію створення та виготовлення художніх фарб, маючи за основу шедеври світового живопису, особливу втіху учні отримали від самостійного творчого процесу змішування фарб.

Протягом всієї школи діти проходили тести та писали вікторини, виконували завдання та розв'язували задачі, отримуючи певні бали, отож за підсумками найкращі з них отримали чудові подарунки від спонсорів -  ТОВ Кусум Фарм та ТОВ "ПОЛІСАН": 

І месце із сумою балів 33,5 - Ткаченко Олександр, учень 10 кл, школи №26

ІІ місце із сумою балів 30,5 - Семиліт Анастасія, учениця, 6 кл, Сумської гімназії №1.

ІІІ місцеіз сумою балів 26,7 - Щербак Єлизавета, учениця 8 кл, школи №9.

Вітаємо переможців! Бажаємо їм творчого натхнення, успіхів у навчанні та життєвих перемог, і чекаємо всіх на ІV Зимову школу юного хіміка через півроку!

Висловлюємо подяку організаторам -- викладачам кафедри ТПХ, студентам та лаборантам за допомогу в проведенні, та, особливо, спонсорам школи, які й зробили це свято духу можливим!

При використанні матеріалів з сайту кафедри теоретичної та прикладної хімії  посилання на ресурс обов'язкове.

Всі права захищені.