27.04.2022 Національний мультипредметний тест (НМТ) майбутні вступники попередньо складатимуть у липніПро це у коментарі "УП. Життя" повідомив голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак"Попередньо, мультипредметний тест буде здаватися у липні. Точні дати зараз назвати складно, тому що є технічні нюанси", – наголосив Бабак.

Водночас, демонстраційний варіант НМТ має з'явитися у червні. Принаймні про це повідомляв міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет під час пресконференції 1 квітня.

Також голова профільного комітету парламенту запевнив, що тестування відтерміновувати не будуть, якщо ситуація на фронті не погіршиться"Ми виходимо з ситуації, яку маємо в Україні сьогодні. У той момент, коли приймали рішення про спрощений варіант ЗНО, ситуація була ще гірша, ніж зараз. Принаймні, в Києві. Я розумію, що в інших містах по-різному. Також ми розуміємо, що наприклад в Маріуполі спокійніше не стало", –  розповів Сергій Бабак.  Голова комітету ВР додав, що національний мультидисциплінарний тест – наразі чи не єдиний формат, у якому реалізація спрощеного ЗНО є можливою по всій Україні (за винятком тимчасово окупованих територій).

"Наголошую: ми не відміняємо ЗНО, а спрощуємо його. Я розумію, що це не "панацея" для всієї країни, але ми робимо по максимуму для того, щоб зробити вступну кампанію прозорою, чесною і для всіх однаковою", – додав Сергій Бабак. Нагадаємо, цього року через війну в Україні, яку розпочала Росія, спростили зовнішнє незалежне оцінювання.

Замість ЗНО лише у 2022 році випускники складатимуть національний мультипредметний тест з трьох предметів: української мови (без літератури), математики та історії України. Глава МОН пояснив вибір дисциплін тим, що "це предмети, які вивчають всі у приблизно однакових умовах".

НМТ складатиметься з 60 запитань – по 20 з кожного предмету. На виконання тесту дається 80 хвилин.

Всеукраїнський портал Освіта.ua пропонує всім охочим пройти демоверсію національного мультипредметного тесту ЗНО онлайн.

Цей тест є аналогічним тим тестам, які будуть застосовані під час конкурсного відбору абітурієнтів для вступу на спеціальності бакалавра (магістра медичного спрямування) на бюджетні місця, а також на висококон’юнктурні спеціальності у 2022 році.

Виконання демонстраційного варіанту завдань національного мультипредметного тесту  допоможе майбутнім абітурієнтам оцінити власний рівень підготовки з української мовиматематики та історії України.

Спосіб виконання всіх завдань у запропонованих тестах максимально наближений до реального тесту, а форма відповіді відповідає виду, що будуть запропоновані випускникам і абітурієнтам під час проходження спрощеного ЗНО.

Після виконання тесту учаснику будуть надані правильні відповіді на всі завдання та розрахований результат у тестових балах.

Окрім демоверсії мультитесту, який буде запропонований абітурієнтам для вступу, на сайті ЗНО-ОНЛАЙН ви зможете знайти тести ЗНО за всі  минулі роки з предметів, які вас цікавлять.

Вибіркове виконання завдань певних типів або тематичних блоків дозволить якісно повторити теми з української мови, математики та історії України, передбачені програмою. Також такі тренування допоможуть відпрацювати найбільш проблемні розділи та призвичаїтися до роботи в середовищі онлайн-тестувальників. Для отримання оперативної інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

Пройти мультитест

 

за матеріалами Українська правда, Освіта.юа

 

При використанні матеріалів з сайту кафедри теоретичної та прикладної хімії  посилання на ресурс обов'язкове.

Всі права захищені.