10-11.01.2023 року відбулася V Зимова школа юного хіміка!

За підтримки ТОВ Кусум Фарм та факультету ТеСЕТ, на базі кафедри теоретичної та прикладної хімії відбулася чергова школа юного хіміка! Цьогоріч ми, нарешті, зібралися офлайн! Реєстрація пройшла через GoogleForm, і було зареєстровано 12 учасників! Заняття проходили відповідно до розкладу заявленого в анонсі. Всі заняття були підготовлені і супроводжувалися студентами, що навчаються на кафедрі за спеціальністю 102 Хімія. Перше заняття «Диво фарби!», яке провели студенти 2 курсу Ольховик Анна та Якименко Дмитро. Вони занурилися разом з учасниками школи в атмосферу художньої майстерні, де власноруч створили фарби! Спільне панно про Перемогу малювали всі учасники своїми фарбами і це було зворушливо і чудово!

Далі учасники школи як справжні винахідники добували і досліджували газ водень! Під керівництвом студентів 1 курсу (Чудеси Кіри, Кочури Єлізавети, Зінчука Антона (гр. І-22/1пх) дійство було яскравим, гучним і дивовижним! Водень був скрізь: в розчинах він змінював забарвлення, в пінах він спалахував, в кульках гучно вибухав, з Натрієм бігав по воді – все це на очах і за участю юних хіміків! Байдужих не залишилося! А потім вікторина, призи і нагородження від кафедри ТПХ і шановних спонсорів.

День другий! Діло дійшло до солодощів! І разом із студентами 3 курсу Радченко Олександрою і Вініченко Анастасією (гр ПХ-01) юні хімікі досліджували склад різного шоколаду: від білого до чорного – різноманітних марок та виробників! Наприкінці заняття було визначені найкращі за характеристиками види шоколаду! І тепер юні хімікі можуть впевнено заявити – їжте чорний шоколад – він найбільш корисний!

На завершення школи юні хімікі прийняли участь в Хімічному квесті. Студентка 3 курсу Муквич Владислава (гр. ПХ-01) спланувала це заняття таким чином, щоб учасники побували у різних лабораторіях кафедри, відгадали велику кількість загадок, викрили злодія-царя і розкрили таємничі ієрогліфи! Це було динамічно, цікаво, драйвово!

Церемонія завершення, підбиття підсумків, визначення переможців і нагородження! Серед учасників не залишилося тих, хто не отримав призів і нагород. Всі юні хімікі отримали сертифікати учасників і незабутні враження! Дякуємо учасникам, спонсорам, а найбільше нашим чудовим, креативним і закоханим в науку Хімію студентам-хімікам! Ви найкращі! Ви найрозумніші! Ви справжні хімікі! Пишаємося вами!

При використанні матеріалів з сайту кафедри теоретичної та прикладної хімії  посилання на ресурс обов'язкове.

Всі права захищені.