23 січня 2024 року на кафедрі теоретичної та прикладної хімії (ТПХ) СумДУ відбулося засідання Ради роботодавців зі спеціальності 102 Хімія. На засідання були запрошені керівники потужних підприємств, завідувачі хімічними лабораторіями центрів та організацій м. Суми,  що входять до складу Ради роботодавців, а саме:

  • Тетьоркін Олег Володимирович, директор з персоналу та соціальних питань ПАТ «СУМИХІМПРОМ»;
  • Рудніченко Олена Іванівна, заступник директора з підбору та роботи з персоналом ТОВ «ВП «ПОЛІСАН»;
  • Дудченко Оксана Миколаївна, менеджер з персоналу ТОВ «Кусум Фарм»
  • Бруньова Ірина Олександрівна, завідувач хімічної лабораторії відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Сумського НДЕКЦ МВС України
  • Мандрик Валентина Вікторівна, представник ДП «СУМИСТАНДАРТМЕТРОЛОГІЯ»

Також на засіданні були присутні: завідувач кафедри ТПХ Большаніна С.Б., викладачі кафедри та здобувачі 2-4-го курсів бакалаврату та магістранти, що навчаються за спеціальністю 102 Хімія.
Завідувач кафедри проінформував членів Ради роботодавців стосовно лідерських позицій нашого університету серед всіх закладів вищої освіти  в Україні, і що цей факт  підтверджено міжнародними  рейтинговими агенціями (Times Higher Education, QS World University Rankings, Webometrics). Це свідчать про активну позицію університету, його потужні можливості, амбітні плани по підготовці найкращих фахівців. Активна співпраця із провідними підприємствами, що мають потребу у кваліфікованих спеціалістах – хіміках дозволить кафедрі підготувати сучасних фахівців в цій галузі. На засіданні викладачі спільно із членами Ради проаналізували компоненти освітніх програм бакалаврського та магістерського рівнів, можливості поглибленого вивчення дисциплін із залученням спеціалістів з виробництва, проведення занять на базі підприємств. Так, за ініціативи керівництва ТОВ «ВП «ПОЛІСАН» при викладанні дисципліни 3 курсу (Органічна хімія) і 4 курсу (ВМС) традиційно відбуваються спільні лабораторні заняття на базі підприємства та за участі їх працівників. Про важливість теоретичної, базової хімічної підготовки говорили представники керівництва ТОВ «Кусум Фарм», що мають постійний попит на фахівців хіміків. За пропозицією Сумського експертно-криміналістичного центру МВС України ‒ хіміків запрошують ознайомитися з принципами роботи на хроматографі в рамках вивчення дисципліни Фізико-хімічні методи аналізу. Керівництво ТОВ «ВП «ПОЛІСАН» дало високу оцінку якості підготовки випускників бакалаврату , а саме магістрантки Ярової Т.Ю., що за рік роботи на підприємстві пройшла шлях від лаборанта до технолога виробництва. Всі члени Ради роботодавців готові прийняти студентів – хіміків на виробничу та переддипломні практики, а також запрошують здобувачів і викладачів до них на екскурсії, як віртуальні так і реальні. Присутні на засіданні здобувачі цікавилися можливістю працевлаштування, умовами, що ставляться до претендентів на посаду і можливістю подальшого розвитку кар’єри. На засіданні також обговорювалися спільні з роботодавцями заходи по профорієнтаційній роботі – проведення шкіл «Юного хіміка» та інше, з метою залучення до навчання обдарованих і зацікавлених хімією учнів шкіл міста і області. Амбітні плани, грандіозні ідеї і по переду великі справи! Готуємо ХІМІКІВ!

 

При використанні матеріалів з сайту кафедри теоретичної та прикладної хімії  посилання на ресурс обов'язкове.

Всі права захищені.