До участі були запрошені всі, хто любить хімію: учні, гімназисти, ліцеїсти і курсанти, таким чином було сформовано чотири вікові групи юних хіміків, для яких були підготовлені та проведені заняття, які дозволяли дітям:

    • Пізнавати навколишній світ
    • Розвивати логічне та абстрактне мислення
    • Проводити лабораторні експерименти, зокрема Фараонові змії, вулкан,  джин,  густина рідин «хімічна веселка», невидимі чорнила з лимонного соку, зубна паста для слона - для молодшої групи; та Гальванічний елемент, Електролітична дисоціація, Корозія, Колекція металів, Різнокольорові вогні - для старшої.
    • Отримати навички у використанні побутової хімії (приготування розчинів, поводження з хімічними речовинами)

І просто цікаво, весело та з користю провести своє дозвілля.

Реєстрація тривала лише два тижні як через Google Forms, так і за телефоном, і  покала високий рівень зацікавленості у такому виді дозвілля  як Зимова школа юного хіміка школярами міста Сум. (Реєстрацію довелось припинити, бо кількість охочих перевершила реальну кількість можливих місць)

Для запису до школи необхідно було вказати, яка область знань цікавить сучасних школярів: прикладна чи теоретична? Виявилося, що працювати руками і самостійно мрія чи не кожного юного хіміка.

До викладання у школі були залучені викладачі кафедри загальної хімії, а саме: Пономарьова Людмила Миколаївна, Большаніна Світлана Борисівна, Ліцман Юлія Володимирівна, Яновська Ганна Олександрівна, Воробйова Інесса Геннадіївна, Диченко Тетяна Василівна, Пшеничничний Роман Миколайович. Після закінчення занять наставники відмічали, що дитяча уадиторія є дуже вдячною та надихає на подальші творчі успіхи.

Пропонуємо Вам ознайомитися з фотофрагментами та відгуками на сторінці ННЦ "All’хімія" у Facebook, Youtube.

При використанні матеріалів з сайту кафедри теоретичної та прикладної хімії  посилання на ресурс обов'язкове.

Всі права захищені.